Vitvinsmarinerad fårstek med dijonsenap och örter
Servera denna fårstek med en kall potatis- och blomkålssallad med kapris samt en kall sås med pesto.
Du behöver
- 1 st
liten gul lök
- 1 tsk
svartpeppar
- 1 tsk
rosépeppar
- 1 msk
dijonsenap
Salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 125°.
- Mixa ingredienserna till marinaden förutom det vita vinet i en hög skål med en stavmixer tills du får en slät pasta.
- Massera in marinaden i steken och lägg i en ugnsfast form.
- Häll över vinet och ställ in i ugnen.
- Låt steken tillagas i ca 2–3 timmar beroende på hur rosa du vill ha den, mitt tips är att ta ut den när den har en innertemperatur på ca 58° för ett rosa och saftigt kött. Försök att ösa steken med det vita vinet som finns i formen några gånger under hela tillagningstiden.
- Servera med en kall potatis- och blomkålssallad med kapris samt en kall sås med pesto.