Kanelburgare

Med inspiration från hamburgerrestaurangen Barrel’s burgare med anledning av Kanelbulledagen kommer här vårt egna förslag på en sötsalt skapelse. Inte så märkligt i smaken som man kan tro, många snabbmatshamburgare är ju rätt söta i smaken och kanelen gifter sig bra med nötköttet och osten. Vi tycker fortfarande att en vanlig burgare är bättre men det är ju bara Kanelbulledagen en gång per år! Servera gärna med sötpotatispommes.

30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    nötfärs / högrevsfärs

  • 4 st

    kanelbullar på surdeg (helst utan pärlsocker)

  • Cheddarost

  • Sallad

  • Tomater

  • Ketchup

  • Ekologisk färskost (smaksätt gärna med paprika och chili)

Gör så här

  1. Värm surdegs-kanelbullarna i ugnen på cirka 75°.
  2. Under tiden, forma hamburgare av nötfärsen och stek i gjutjärnspanna. Lägg på osten efter att du vänt till andra sidan.
  3. Dela kanelbullarna och bre färskost på det nedre brödet, lägg på hamburgaren och garnera med sallad, tomat och ketchup.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV