Ossobuco

Ossobuco är den perfekta söndagsmiddagen, ett klassiskt italienskt långkok. Istället för kalvlägg har vi kokat denna vår Ossoboco på nötlägg (som endast går att köpa i vår Höstbox). Enligt tradition serveras rätten med med Risotto milanese och gremolata.

I samarbete med: Viktor Rahmqvist.

120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1,5 kg

    kalvlägg eller nötlägg

  • 1 st

    gul lök

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 0,25 st

    rotselleri

  • 2 msk

    Tomatpuré

  • 1 st

    burk hela tomater

  • 1 st

    flaska vitt matlagningsvin

  • 2 dl

    vatten

  • 3 msk

    kalvfond

  • 3 msk

    färsk finhackad rosmarin

  • 2 msk

    vetemjöl

  • Salt och peppar

  • Olivolja

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna tillsammans med tomatpuré i olivolja i en gryta.
  2. Tillsätt plommontomater, vin, vatten och fond.
  3. Låt småputtra.
  4. Blanda köttet med mjöl och bryn runtom i olivolja i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  5. Lyft över köttet i grytan.
  6. Låt småputtra med lock ca 2 timmar tills köttet nästan faller isär.
  7. Lyft av locket och låt koka ytterligare 30 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera tillsammans med risotto milanese.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV