˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Beefonara

En klassiker med en ny twist! Med vårt Nötbacon har vi skapat en helt ny variant av pastaklassikern carbonara. Nötbaconet tillför en annan karaktär till rätten som gör den nästan ännu bättre än originalet. Salt, pepprigt och underbart krämigt, bättre än så blir det inte!

30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl

    Pecorino

  • Nymald svartpeppar

  • Salt

Gör så här

  1. Koka spagetti enligt anvisning på förpackningen. Tänk på att salta pastavattnet väl.
  2. Skär Nötbacon i långa remsor.
  3. Stek det Tärnade Nötbaconet och Nötbacon-remsorna knapriga i en het stekpanna.
  4. När pastan nästan är klar, spara ett par deciliter av pastavattnet och ställ åt sidan.
  5. Riv pecorino och rör samman med ägg och nymald svartpeppar.
  6. Häll långsamt i 1,5 dl pastavatten i ägg- och ostblandningen. Tänk på att inte hälla varmt pastavatten för fort i röran, då kan äggen koagulera.
  7. Häll av pastan och häll tillbaka ned i kastrullen eller i en stor skål och vänd ner äggblandningen och det tärnade Nötbaconet. Rör om väl och tillsätt eventuellt extra pastavatten till önskad krämighet.
  8. Lägg upp på tallrik och servera med finriven pecorino, nymald svartpeppar och toppa med de knapriga Nötbacon-remsorna. Njut långsamt!
  9. Tips: Efter att du har hällt av pastan, skölj ur den varma kastrullen med lite kallt vatten för att kyla ned den något. Detta motverkar att äggen överlagas när du häller i äggblandningen.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV