˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Kycklinglevermousse

Vi har tagit fram ett härligt recept på fluffigt levermousse gjord på kycklinglever som passar lika bra på picknicken som på charkbrickan. Levermousse är en lite lyxigare variant på leverpastej som för många är en självklar vara på inköpslistan men som få testat att laga själva. Här med en lite lyxigare och fluffigare twist!

I detta recept har vi valt att göra mousset på kycklinglever, men det går såklart lika bra att byta ut till den leversort just du föredrar!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

 

40 minuter
4 portioner

Du behöver

 • 0,75 dl

  grädde

 • 5 cl

  konjak eller len whisky

 • salt

 • svartpeppar

 • gräslök

Gör så här

 1. Putsa bort ev hinnor och blod från levern.
 2. Skala och hacka schalottenlöken samt vitlöken.
 3. Lägg schalottenlöken, vitlöken, lagerblad och timjan i en kastrull tillsammans med smöret. Sätt kastrullen på låg värme och låt löken svettas tills den blivit mjuk. Den ska inte få färg!
 4. Stek kycklinglevern i en stekpanna så att den får fin färg, men fortfarande är lite rosa inuti, salt och peppra. Häll i lite av konjaken för att deglacera pannan.
 5. Lägg över kycklinglevern och konjaken i kastrullen med löken och tillsätt grädden.
 6. Låt koka i några minuter, plocka sedan bort lagerbladen.
 7. Mixa sedan allt i en mixer tills den är helt slät, smaka av med salt och svartpeppar.
 8. Servera med nyrostat surdegsbröd med lite finskuren gräslök på.
 9. Tips! Om man vill göra en större sats så kan man förvara moussen i sterila glasburkar. Sterilisera burkarna genom att ställa in dem i ugnen på 85 grader i 2 timmar. När du lagt i moussen i burkarna fyller du på med lite rapsolja ovanpå moussen så det täcker. Oljan kommer fungera som ett extra lock och gör att den håller längre. Hållbarhet i kyl för oöppnade burkar är i 3 – 4 månader.