Katsu sando
Katsu sando är japansk sandwich med panerad fläskkarré, tonkatsusås och krispig kålsallad. Denna matiga macka passar sig perfekt att packa med sig till utflykten och mättar hungriga magar länge. Salt, krispigt och ljuvligt gott!
I samarbete med: Cecilia Folkesson
Du behöver
- 1 msk
japansk soja
- 2 tsk
sesamolja
- 1 tsk
mirin
- 3 msk
rostade sesamfrön
Tonkatsusås:- 3 msk
ketchup
- 7 tsk
worcestershiresås
- 4 tsk
ostronsås
- 1 tsk
strösocker
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser i tonkatsusåsen.
- Strimla spetskålen tunt och blanda med resten av ingredienserna till den krämiga kålsalladen.
- Salta och peppra köttet.
- Vänd i mjöl, sen uppvispat ägg och sist panko. Se till att hela köttbiten är ordentligt täckt av panko!
- Häll oljan i en stekpanna, ungefär 1 cm från botten av pannan. Hetta upp till cirka 160 grader.
- Fritera en skiva fläskkarré åt gången tills den fått en gyllenbrun färg och nått en innertemperatur på 63 grader, cirka 10 – 12 minuter. Vänd flera gånger under tiden.
- Låt köttet vila på galler i 5 minuter.
- Rosta brödet.
- Bre ett lager av tonkatsusåsen på brödskivorna och toppa fyra av dem med den krämiga kålsalladen, följt av en
- skiva fläskkarré och ännu ett lager krämig kålsallad. Lägg på resterande brödskivor. Skär varje katsu sando i två delar.