Kryddig fårgryta med saffran
En saffransdoftande fårgryta med smak av aprikos, mandel och koriander. En utmärkt rätt att servera till vinterns alla middagsbjudningar.
I samarbete med: Cecilia Folkesson
Gör så här
- Skär köttet i mindre bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn det i omgångar i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra och ställ
- köttet åt sidan.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och strimla sellerin.
- Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Strö över spiskummin, korianderfrön, saffran
- och paprikapulver. Låt kryddorna fräsa med en liten stund. Lägg köttet i grytan, tillsätt fond, vatten och kanelstång. Koka grytan på svag värme under lock ca 1,5 timme.
- Rör någon gång under tiden.
- Rosta mandeln i en torr och het stekpanna.
- Blanda ner aprikoserna i grytan och fortsätt koka tills köttet är mört och aprikoserna mjuka, ca 20 minuter.
- Smaka av grytan med citronsaft, harissa, salt och svartpeppar. Runda av med en skvätt grädde, om du vill. Vänd
- ner koriandern och strö över mandeln.
- Servera grytan med ris eller couscous.