˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Scotch eggs

Den brittiska maträtten Scotch eggs passar lika bra att serveras kalla på en picknick som varma på till exempel en buffé. De kanske till och med kan bli en ny favorit på påskbordet om du väljer att krydda färsen med kryddpeppar?

I samarbete med: Viktor Rahmqvist.

60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 800 g

    nötfärs

  • 9 st

    ekologiska ägg

  • 1 tsk

    salt

  • 1,5 l

    rapsolja

  • 1 msk

    torkad ramslök

  • 1 msk

    lökpulver

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    sambal oelek

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 3 dl

    panko ströbröd


  • Dipp
  • 1 dl

    Majonäs

  • 2 msk

    chipotlesalsa

  • Ruccolasallad

Gör så här

  1. Rör samman färsen med ett ägg, sambal oelek, 2 pressade vitlöksklyftor och kryddorna så att allt blir jämt fördelat. Ställ åt sidan.
  2. Koka 6 ägg. 4 min för löst respektive 6 min för hårt. Spola kallt vatten på äggen och låt dem ligga i vattnet tills de har svalnat.
  3. Rör samman dippen och ställ in i kylen.
  4. Ta fram en gjutjärnsgryta eller en fritös. Häll på rapsoljan och värm till 160 - 170 grader.
  5. Under tiden oljan blir varm tar du fram en skål och två tallrikar. I skålen vispar du upp 2 ägg, på en tallrik lägger du mjöl och på den andra panko ströbröd.
  6. Skala äggen försiktigt så att de inte går sönder. Ta sedan köttfärs i handen och platta ut till en cirkel stor som täcker hela handen. Lägg det skalade ägget i mitten av färsen och kläm färsen försiktigt runt ägget så att det fäster runt hela ägget.
  7. Rulla den först i mjöl, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbröd. Lägg den sedan i oljan och fritera äggen ett åt gången till de fått fin färg.
  8. Servera med dippen och eventuellt lite ruccola!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV