˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Fläskkotlett med honungsrostade plommon

Här kommer ett härligt recept med plommon och fläskkotletter i huvudrollen! Fläskkotletternas sälta gör sig otroligt fint med de söta, honungsrostade och örtdoftande plommonen. En underbar rätt att bjuda på både till vardags och till höstens middagsbjudningar.

Stektips! Klarifierat smör/ghee används för att kunna komma upp i höga temperaturer under stekning utan att det bränns, och på så sätt få till en schysst maillardreaktion (stekyta) på kotletterna.

I samarbete med: Cecilia Folkesson

90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • en rejäl skvätt god olivolja

  • 2 tsk

    färsk timjan

  • flingsalt


  • Serveras med:
  • 4 portioner

    quinoa

Gör så här

  1. Ta fram köttet ca 30–60 minuter innan det är dags att steka.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Skiva upp köttet om du använder fläskkotlett i bit.
  4. Gör några snitt i fettranden på kotletterna och krydda med salt och peppar.
  5. Lägg köttet i riktigt het stekpanna tillsammans med smör/ghee tills de fått fin yta.
  6. Ställ kotletterna på högkant och bryn fettranden krispig.
  7. Låt kotletterna gå klart i ugnen tills de når en innertemperatur på 60 – 65 grader.
  8. Ta ut köttet och låt det vila i minst 10 minuter.
  9. Höj temperaturen på ugnen till 200 grader.
  10. Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form med snittsidan uppåt.
  11. Ringla över honung och olivolja. Toppa med timjan och några nypor flingsalt.
  12. Rosta plommonen i ugnen i cirka 12 – 14 minuter, eller tills honungen börjar karamelliseras.
  13. Servera med quinoa.