˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Korvmumier

Korvmumier, pigs in a blanket, korv i sovsäck – kärt barn har många namn! Dessa små godbitar är en typisk amerikansk aptitretare där du lindar in prinskorvar i ett täcke av smördeg och låter dem stå inne i ugnen tills de är gyllenbruna. Sedan är de färdiga att serveras tillsammans med olika goda (eller läskiga) såser. Perfekt för en buskul halloweenfest!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    prinskorv

  • 250 g

    kyld smördeg

  • 1 st

    ägg


  • Dekoration (ögon)
  • majonäs

  • svarta oliver


  • Servera med:
  • tomatblod (ketchup)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen och skär i 1/2 cm tunna remsor.
  3. Linda remsorna tight runt korvarna. Tänk på att lämna lite utrymme för ögonen!
  4. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg.
  5. Ställ i mitten av ugnen tills de blivit gyllenbruna, cirka 10 – 15 minuter.
  6. Skär ett snitt i oliverna och platta ut dem. Tryck ut små pupiller med hjälp av ett sugrör.
  7. När korvarna fått svalna något spritsar du majonnäs som ögon och lägger på en bit oliv som pupill.
  8. Servera med tomatblodet.