Snabb béarnaise
Receptet blir en fantastiskt god och lättlagad béarnaisesås. Andvänd en stavmixer så är den klar innan köttet hunnit ur sin förpackning!
Du behöver
Salt och peppar
- 0,5 dl
vatten
- 0,25 dl
rödvinsvinäger
Gör så här
- Skira (smält) smöret på svag värme i en kastrull.
- Ta av kastrullen från plattan men håll smöret varmt. Finhacka två schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med en liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop). Sila ner lökskyn i en ny kastrull.
- Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn. Sätt stavmixern i botten.
- Sätt igång stavmixen på högsta effekt medans du i en fin stråle häller ner smöret. Kör stavmixern upp och ner under tiden.
- Rör ner klippt persilja och dragon. Salta och peppra vid behov.