˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Snabb béarnaise

Receptet blir en fantastiskt god och lättlagad béarnaisesås. Andvänd en stavmixer så är den klar innan köttet hunnit ur sin förpackning!

20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g

    smör

  • 3 st

    äggulor

  • 4 st

    vitpepparkorn

  • 2 st

    schalottenlökar

  • Färsk dragon och persilja

  • Salt och peppar

  • 0,5 dl

    vatten

  • 0,25 dl

    rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skira (smält) smöret på svag värme i en kastrull.
  2. Ta av kastrullen från plattan men håll smöret varmt. Finhacka två schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med en liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop). Sila ner lökskyn i en ny kastrull.
  3. Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn. Sätt stavmixern i botten.
  4. Sätt igång stavmixen på högsta effekt medans du i en fin stråle häller ner smöret. Kör stavmixern upp och ner under tiden.
  5. Rör ner klippt persilja och dragon. Salta och peppra vid behov.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV