Marinerad bogstek med bönsallad
Marinerad bogstek som går att förbereda dagen innan som sedan serveras med en lättlagad bönsallad med smak av pepparrot. Perfekt när man vill få tid över till annat.
Du behöver
- 2 st
burkar majs
- 20 st
sockerärtor
- 1 dl
Crème fraiche
- 1 krm
salt
- 2 tsk
färsk pepparrot (riven)
- 1 st
äpple (gärna syrligt)
UtrustningStekpåse
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°.
- Lägg köttet i en stekpåse enligt beskrivning. Stick in köttermometern i köttets tjockaste del.
- Tag ut steken strax innan önskad innertemperatur är uppnådd. (55° rosaröd, 60° rosa, 65° lätt rosa). Det tar ca 4–5 timmar.
- Tag ut köttet.
- Blanda sedan lagen i en skål. Lägg sedan det färdiga köttet i den kalla lagen så att det täcker hela köttet. Låt det ligga cirka 2–3 timmar. Ligger det längre blir köttet för salt.
- Nu är det dags för salladen. Häll bönorna i en sil och spola dem med vatten. Låt bönorna och majsen rinna av ordentligt.
- Häll kokande vatten över sockerärtorna låt ligga i varmt vatten i 5 minuter, spola därefter kallt över dem och strimla.
- Blanda samman Crème fraiche, salt och riven pepparrot. Vänd ned majs, bönor, sockerärtor och strimlat äpple. Servera salladen tillsammans med det tunt skivade köttet.