˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Sommargryta med gröna ärtor

Sommargryta med gröna ärtor gjord på högrev – perfekt till en god pasta eller bara ett surdegsbröd.
90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg

    högrev (alt grytbitkött, grillbitar, nötbog eller ytterlår)

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 msk

    smör

  • 1 st

    stor gul lök (hackad)

  • 2 st

    vitlöksklyftor (krossade)

  • 3 st

    morrötter (hackade)

  • 1 msk

    vetemjöl

  • 1 msk

    tomatpuré

  • 400 g

    skalade hela tomater (1 burk)

  • 4 dl

    köttbuljong

  • 1 st

    röd paprika (hackad)

  • 1 dl

    gröna ärtor (frysta)

  • 80 g

    babyspenat

  • 0,5 dl

    färsk basilika


  • Tillbehör
  • Pasta eller ett gott surdegsbröd

Gör så här

  1. Låt köttet rumstempereras innan tillagning. Skär sedan köttet i 2 x 2 cm stora tärningar. Bryn snabbt i smör och olja på hög temperatur i en stor tjockbottnad kastrull. Lägg över köttet i en skål.
  2. Bryn lök och vitlök i lite smör och olja tills de mjuknat. Lägg i de hackade morötterna, fortsätt bryna tills morötterna fått färg.
  3. Lägg sedan tillbaka köttet och köttsaften. Lägg i mjöl och tomatpurén. Rör om.
  4. Lägg i tomaterna och köttbuljong. Rör om och koka upp. Sänk låg värme på spisen.
  5. Rör ner den hackade paprikan. Låt sjuda i cirka
  6. 1–1 ½ timme eller tills köttet är mört.
  7. Lägg i ärtor, spenat och basilika. Krydda med salt och peppar. Koka i 2–3 min till ärtorna är varma.
  8. Servera med pasta eller ett gott bröd.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV