˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Ajvarbogie!

Kryddstark gryta gjord på bogstek som får mycket av sin smak från ajvar relish – en klarröd röra gjord på ugnsrostad paprika.

120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g

    bogstek eller innanlår

  • 1 msk

    smör (att steka i)

  • 1 st

    stor gul lök

  • 2 st

    morötter (skalade och delade i små stavar)

  • 2 st

    vitlöksklyftor (hackade)

  • 3 msk

    stark Ajvar relish

  • 1 msk

    kinesisk soya

  • 1 dl

    passerade tomater

  • 1 msk

    worchestershiresås

  • 0,5 dl

    röd balsamvinäger 

  • 5 st

    rosépepparkorn (krossade)

  • 1 tsk

    chilipulver

  • 1 st

    paprika (delad i små stavar)

  • Vatten

  • Salt och svartpeppar

  • 1 dl

    grädde (eventuellt)

Gör så här

  1. Ta ut köttet och låt det rumstempereras innan tillagning. Tärna ner i kuber 2 x 2 cm.
  2. Bryn köttet, löken, vitlöken och en av morötterna i smöret eller oljan tillsammans med kryddorna i en järngryta. När köttet fått fin färg tillsätt ajvar relish. Ju mer desto starkare.
  3. Tillsätt balsamvinäger, passerad tomat, soja, worchestershiresås och fyll på med vatten så att köttet och grönsakerna nästan täcks. Låt koka minst 1 timme men helst längre om du har tid.
  4. Smaka av och krydda mer om du vill. Tillsätt den andra moroten och paprikan. Låt koka ytterligare 15–20 minuter tills köttet lätt faller isär. Häll i grädde på slutet om du vill ha en rundare smak. Servera med kokt potatis eller råris och en sallad.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV