˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Chorizo à la sidra

Plockvänlig rätt på vår nitritfria chorizo med inspiration från spansk cuisine! Du svänger ihop den på nolltid på några få ingredienser, perfekt när tapas-suget faller på.

15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 400 g

    chorizo

  • 1 msk

    olivolja

  • 1

    lagerblad

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 3 dl

    torr äppelcider

Gör så här

  1. Krossa vitlöken med kniven eller undersidan av ett glas. Stek i några minuter i olivoljan på låg värme.
  2. Skiva chorizon grovt och stek ihop med vitlöken. Höj värmen något och stek tills korven fått fin yta (ca 4 minuter).
  3. Häll i cider tillsammans med lagerbladet och låt vätskan reducera till hälften, det tar ca 8 minuter.
  4. Toppa med finhackad persilja och servera med ett gott bröd att doppa i den smakrika såsen.