Fylld ryggbiff med primörer

Mör ryggbiff, fylld med en krämig röra på vitlök, färskost, Gårdsost, spenat och kronärtskockshjärtan. Servera med späda, nygrillade primörer som knipplök, rödbeta, morot i knippe eller sparris och saken är biff!

45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g

    ryggbiff


  • Fyllning
  • 2 tsk

    salt

  • 1 tsk

    nymalen svartpeppar

  • 220 g

    naturell färskost

  • 300 g

    grovhackade kronärtskockshjärtan

  • 2 st

    finhackade vitlöksklyftor

  • 200 g

    riven gårdsost

  • 100 g

    grovhackad babyspenat

Gör så här

  1. Blanda vitlök, kronärtskockshjärtan, salt och peppar med färskosten.
  2. Skär ett snitt i köttet nästan hela vägen igenom och fäll sen ut det som en fjäril. OBS! Tänk på att du ska skära tvärs över fibrerna när köttet är klart och du köttfibrerna behöver alltså gå i riktning längsmed rullen.
  3. Banka försiktigt ut ryggbiffen så köttet blir platt och jämntjockt.
  4. Bred ut röran på köttet och strö över riven ost. Toppa med spenaten.
  5. Rulla ihop köttet som en rulltårta och bind ihop med steksnöre.
  6. Lägg över köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 175°C i cirka 35 minuter.
  7. Avsluta med att ge köttet en fin yta på grillen. Låt vila i 15 minuter innan du skär upp rullen i ca 3 cm tjocka skivor.
  8. Servera med en mix av grillade primörer så som knipplök, rödbeta, morot i knippe eller sparris.