˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Julstek à la Gröna gårdar

Varför inte även testa att laga vår julstek gjord på rostbiff eller innanlår som komplement till den traditionella julskinkan?

120 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1,5 kg

    rostbiff eller innanlår

  • 1 dl

    kallpressad rapsolja

  • 1 st

    kruka färsk timjan

  • 3 tsk

    salt

  • 3 tsk

    mald kryddpeppar


  • Griljering
  • 2 st

    äggulor

  • 6 msk

    senap (stark grovkorning)

  • 5 msk

    ströbröd alt. mandelmjöl om man är glutenintollerant

Gör så här

  1. Ta ut köttet någon timma innan det skall in i ugnen så att det blir rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 125° och bryn steken i smör så den får en fin stekyta.
  3. Mixa olja, salt, kryddpeppar och timjan med en stavmixer till en slät marinad.
  4. Lägg steken i en ugnsfast form och gnid in den med marinaden, spara lite marinad till griljeringen. Ställ in i ugnen och kotrollera innertemperaturen med jämna mellanrum under tillagningstiden. Rosaröd 52° eller Rosa 56°.
  5. När steken är klar, tag ut och låt den svalna helt. Höj sedan värmen på ugnen till 275°.
  6. Blanda ingredienserna till griljeringen och ha i marinaden du sparat. Lägg smeten på den nu svala steken och griljera i ugnen några minuter tills den fått färg.
  7. Tips! Julsteken smakar lika bra kall, dagen efter på en skiva hembakt bröd eller knäckebröd som varm direkt från ugnen tillsammans med en grönkålssallad eller potatisgratäng.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV