Cordon Bleu

Kalvschnitzel eller lövbiff är som gjorda för den här ljuvliga rätten när den serveras med ett luftigt potatismos och smörstekta primörer!

I samarbete med: Viktor Rahmqvist.

30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g

    lövbiff (innanlår) / kalvschnitzel

  • 1 dl

    dijonsenap

  • 400 g

    rökt skinka

  • 300 g

    stark smakrik ost

  • 3 st

    ekologiska ägg

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 3 dl

    pankoströbröd

  • Rapsolja och smör till stekning

  • Salt & peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra lövbiffarna / kalvschnitzeln och lägg ut dem på bordet. Bred senap på sidan som ligger uppvänd. Lägg därefter på en skiva skinka så att den täcker halva lövbiffen, lägg osten ovanpå skinkan och vik sedan över lövbiffen så att fyllningen hamnar i mitten.
  2. Vispa upp äggen i en skål, lägg mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat.
  3. Vänd lövbiffarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Se till så att allt blir ordentligt täckt med panering.
  4. Stek i rikligt med olja i en stekpanna tills de blir gyllenbruna (tänk på att inte ha en för varm panna)
  5. Servera gärna med ett luftigt potatismos och smörstekta vårprimörer.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV