Indisk kycklinggratäng
En lättlagad indisk kycklinggratäng som smakar fantastiskt gott tillsammans med blomkålsris och en enkel sallad.
I samarbete med: Under vårt tak
Du behöver
- 125 g
ekologisk bacon
himalayasalt/havssalt
fett att bryna i
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och strimla purjolöken.
- Bryn purjolöken tills den mjuknat något i en panna med höga kanter eller en gryta.
- Dela kycklingfilén i mindre delar och rör ner med purjolöken.
- Krydda med kryddblandningen madras curry* och rör om.
- Låt steka samman någon minut tills kycklingen fått en vit yta.
- Häll över kokosmjölken och rör om.
- Smaka av med lite himalayasalt eller havssalt och låt koka samman några minuter.
- Häll över i en ugnssäker form.
- Skiva bananen och fördela över gratängen.
- Grädda gratängen i 20 minuter.
- Medan gratängen står i ugnen, klipp ner och bryn baconet.
- Ta ut gratängen och strö över baconet.
- Grädda ytterligare 10 minuter.
- Servera med blomkålsris (eller annat ris du tycker om) och en fräsch sallad.