Oxsvanssoppa
Älskar du, precis som vi på Gröna gårdar och vår samarbetspartner Under vårt tak, både härligt mustiga långkok och ljuvliga soppor, då är denna oxsvanssoppa något för dig!
I samarbete med: Under vårt tak
Du behöver
- 1 kg
oxsvans, styckad
- 1 st
gul lök
- 1 st
morot
- 1 st
palsternacka
- 1 st
sötpotatis
- 3 st
stora vitlöksklyftor
- 1 msk
hackad färsk rosmarin
- 1 msk
färsk timjan
Gör så här
- Steg 1:
- Krydda oxsvansen rikligt med havssalt och svartpeppar.
- Bryn oxsvansen tills den får fin färg i t.ex. lite ghee i en stekgryta.
- Skala och dela lök, morot, palsternacka och sötpotatisen i mindre bitar.
- Häll ner och låt fräsa med några minuter med oxsvansen.
- Pressa ner vitlöken.
- Lägg även ner rosmarin, timjan, persilja, ingefära, chili, tomatpuré och den nypressade citronsaften.
- Rör om och bryn samman någon minut.
- Steg 2, vid tillagning i crock-pot:
- Fyll på med vattnet och rör om.
- Låt koka på low i 8 timmar, tills köttet släpper fint från benen.
- Ta upp köttet och avlägsna från benet och lägg sedan tillbaka det i grytan.
- Smaka av, om det behövs, med havssalt och svartpeppar.
- Låt koka upp kort och servera.
- Steg 2, vid tillagning i stekgryta:
- Fyll på med vattnen och rör om.
- Låt koka mycket sakta under lock i 3-4 timmar tills köttet släpper fint från benen.
- Ta upp köttet och avlägsna från benet och lägg sedan tillbaka det i grytan.
- Smaka av, om det behövs, med havssalt och svartpeppar.
- Låt koka upp kort och servera.
- Vid servering - strö lite extra av de färska örterna över soppan.