Oxsvansragu
En äkta italiensk ragu vars grund vilar på en bra kycklingbuljong och tomatpuré. Oxsvansen ger ett extra djup i rätten som blir helt underbar serverad med färsk tagliatelle och mycket parmesan.
I samarbete med: Viktor Rahmqvist.
Du behöver
- 1 dl
tomatpuré
- 2 dl
rött vin
- 1 msk
rapsolja
- 500 g
färsk tagliatelle
- 100 g
parmegiano reggiano
Gör så här
- Gnid in oxsvansen i salt och peppar.
- För att ge oxsvansen en fin yta blir det bäst att lägga bitarna i en gryta och grilla på högsta värme längst upp i ugnen. Vänd dem efter några minuter när de fått fin färg.
- Ta ut grytan ur ugnen och lyft tillfälligt ur oxsvansen.
- Hacka lök, selleri och pancetta och stek i rapsolja i grytan tillsammans med tomatpuré.
- Lägg ner oxsvansen i grytan igen och häll på vin och kycklingbuljong så att det täcker svansen.
- Låt koka under lock tills köttet släpper lätt från benet (räkna med åtminstone 3-4 timmar).
- Servera med tagliatelle och parmesan.