Pulled beef på bogstek

Här kommer ett recept från vår kock Sofia på pulled beef gjord på bogstek och smaksatt med ingefära, koriander, vitlök, chili och lite curry. Till detta serveras en syrlig lime- och tomatsallad, hummus och gräddfil. Omtyckt av hela familjen – barnen gav rätten två tummar upp!
240 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g

    bogstek (alt. högrev eller franyska)

  • 2 st

    vitlökskylyftor

  • 1 st

    ingefära (ca 2 cm)

  • 1 tsk

    curry

  • 1 msk

    röd chili (hackad)

  • 1 msk

    koriander (torkad)

  • 0,5 dl

    olivolja


  • Tomatsallad
  • 10 st

    körsbärstomater

  • 1 st

    kruka färsk koriander

  • 2 st

    salladslök

  • 1 st

    lime

Gör så här

  1. Lägg köttet i en plastpåse och blanda i alla ingredienser. Knyt en knut på påsen och massera in kryddorna i köttet en stund (detta går utmärkt att göra kvällen innan för mer smak).
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form, häll över ca 1 dl vatten och täck formen väl med ugnsfolie.
  3. Sätt in i ugnen på 150° i ca 4 timmar. Vänd köttet några gånger under tiden det tillagas.
  4. När köttet är klart så går det lätt att dra isär med två gafflar.
  5. Sallad: Hacka tomater fint och blanda med skal och saft från en lime, finhackad salladslök, hackad färsk koriander och olivolja.
  6. Servera med gräddfil och hummus.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV