Carpaccio

En god förrätt till helgen är en klassisk carpaccio med hyvlad ost, ruccola, och balsamvinäger. I detta recept har vi använt rostad valnötter för en lite sötare smak men det går lika bra att använda pumpafrön eller solrosfrön om man är allergisk.
20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g

    oxfilé eller rostasfilé

  • 1 dl

    valnötter

  • 1 st

    selleri (1 stjälk)

  • Rocculasallad

  • Olivolja (av bra kvalitet)

  • Balsamvinäger

  • 1 st

    octaviaost (eller annan smakrik hårdost)

Gör så här

  1. Frys helst oxfilén (hel) några dagar innan servering och skär upp den när den är halvfrusen, då går det lättare att skära riktigt tunna skivor (blir skivorna inte tillräckligt tunna så kan man banka ut dem försiktigt med hjälp av en kastrull).
  2. Lägg det skurna köttet på en tallrik, salta och peppra.
  3. Rosta valnötterna med lite salt i en torr stekpanna tills de fått fin färg.
  4. Strimla sellerin fint och lägg på köttet tillsammans med ruccola.
  5. Hyvla över osten och ringla över olivolja och balsamvinäger.
  6. Avsluta med valnötterna och servera direkt.