˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Pannbiff med gräddsås

En klassiker som aldrig är fel! Pannbiff med gräddsås, kokt potatis, stekt lök och rårörda lingon.
30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    nötfärs

  • 1 st

    gul lök

  • 3 dl

    grädde

  • 1 msk

    soya

  • 2 dl

    lingon

  • Socker

  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att eventuellt tina lingonen och blanda med valfri mängd socker.
  2. Skiva löken fint och bryn lätt med smör i en stekpanna.
  3. Tag ut hälften av den brynta löken och mixa till en pasta. Blanda lökpastan med köttet och smaka av med salt och peppar (genom att steka löken innan du blandar i den i färsen så blir smaken rundare och inte lika skarp som om du hade använt rå lök).
  4. Forma färsen till pannbiffar och stek i smör tills de får fin färg och är klara.
  5. Ta ur biffarna och häll på lite vatten i den varma stekpannan så att du har en grund till såsen. Häll på grädden och smaksätt med soya och salt och peppar. Du kan också blanda i lite av de rårörda lingonen för en fylligare smak.
  6. Servera med kokt potatis och den stekta löken.
  7. Klart att avnjutas!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV