Pannbiff med gräddsås
En klassiker som aldrig är fel! Pannbiff med gräddsås, kokt potatis, stekt lök och rårörda lingon.
Du behöver
- 500 g
nötfärs
- 1 st
gul lök
- 3 dl
grädde
- 1 msk
soya
- 2 dl
lingon
Socker
Salt och peppar
Gör så här
- Börja med att eventuellt tina lingonen och blanda med valfri mängd socker.
- Skiva löken fint och bryn lätt med smör i en stekpanna.
- Tag ut hälften av den brynta löken och mixa till en pasta. Blanda lökpastan med köttet och smaka av med salt och peppar (genom att steka löken innan du blandar i den i färsen så blir smaken rundare och inte lika skarp som om du hade använt rå lök).
- Forma färsen till pannbiffar och stek i smör tills de får fin färg och är klara.
- Ta ur biffarna och häll på lite vatten i den varma stekpannan så att du har en grund till såsen. Häll på grädden och smaksätt med soya och salt och peppar. Du kan också blanda i lite av de rårörda lingonen för en fylligare smak.
- Servera med kokt potatis och den stekta löken.
- Klart att avnjutas!