Biff Rydberg
En enkel rätt att göra till många är Biff Rydberg. Servera med en äggula och kanske en senapscreme gjord på dijonsenap och Crème Fraiche så blir middagen något alla kommer att älska!
Du behöver
Hackad färsk persilja
Salt och peppar
Gör så här
- Skär köttet i tärningar, salta och peppra innan du låter dem vila i rumstemperatur en stund innan stekning.
- Skala potatisen och tärna även ner dem. Koka eller ånga dem tills de nästan är mjuka.
- Tärna löken och bryn med smör i en gjutjärnspanna. Sänk värmen och låt löken bli genomstekt. Salta och peppra.
- Stek även potatisen i lite smör i samma panna tills den blir gyllenbrun.
- Tag upp potatisen och stek köttet hastigt på hög värme tills det fått fin färg, men akta så att det inte blir helt genomstekt. Medium/medium rare blir bäst.
- Tag upp köttet och låt vila på tallriken medan du värmer på potatis och lök i pannan.
- Lägg upp allt på tallriken och garnera med äggula, eventuellt senapscreme och hackad persilja.
- Lycka till!