˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Nordafrikansk getfärsgryta med saffransris

En mycket smakrik gryta med lite hetta inspirerad av det nordafrikanska köket. Getfärsen passar utmärkt till kryddiga maträtter och kan även bytas ut mot till exempel fårfärs.
30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 500 g

    getfärs

  • 3 msk

    tomatpuré

  • 1 st

    gul lök

  • 2 msk

    spiskummin

  • 1 msk

    malen koriander

  • 2 tsk

    malen kardemumma

  • 2 msk

    sambal garlic

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 2 st

    kanelstänger

  • 1 l

    vatten

  • 2 msk

    grönsaksfond

  • 1 st

    röd paprika

  • 2 dl

    gröna linser

  • 150 g

    brytbönor

  • salt och svartpeppar

  • 1 msk

    mango chutney


  • Saffransris
  • 1 st

    gul lök

  • 0,5 g

    saffran

  • 4 dl

    basmatiris


  • Till servering
  • hackad mandel

  • rostade kokoschips

  • sultanrussin

  • mango chutney

  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och strimla lök och vitlök.
  2. Bryn getfärsen i en gryta i lite olivolja tills den fått fin färg och tillsätt därefter löken.
  3. tillsätt tomatpuré, spiskummin, malen koriander, kardemumma, kanelstänger och sambal garlic.
  4. Låt kryddorna fräsa med ett tag så släpper de ännu mer smak.
  5. Häll på vatten samt fond och låt koka ca 20 minuter.
  6. Dela ner paprikan i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med de gröna linserna.
  7. Koka tills linserna är mjuka och häll därefter i brytbönorna.
  8. Smaksätt grytan med en klick mango chutney, salt och peppar.
  9. Hacka löken och fräs i lite olivolja i en kastrull.
  10. Tillsätt riset och låt även detta fräsa med en stund.
  11. Häll på Saffran och vatten och koka tills vattnet är borta och riset är mjukt.
  12. Servera grytan med riset, kokos, mandel, russin, mango chutney och färsk koriander.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV