Grekisk lammfärspaj

En supergod paj som går lika bra att göra på fårfärs som på lammfärs. Passar lika bra på studentskivan som till söndagsmiddagen.
40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 dl

    grahamsmjöl

  • 1 dl

    Vetemjöl fullkorn

  • 3 msk

    kokosolja

  • 1 dl

    naturell kvarg

  • 2 msk

    vatten


  • Fyllning
  • 500 g

    lammfärs

  • 3 st

    ägg

  • 2 dl

    mjölk

  • 1 dl

    grädde

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 st

    skalad rödlök

  • 0,5 st

    zucchini

  • 1 st

    röd paprika

  • soltorkade tomater

  • bladspenat

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen till en smidig deg och tryck ut i en pajform, helst med löstagbara kanter.
  3. Stick några hål med en gaffel i degen och låt stå ca 10-15 minuter i frysen.
  4. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  5. Tärna ner zucchini, paprika, lök och soltorkade tomater i mindre bitar.
  6. Stek lammfärsen i lite olivolja och smaksätt med vitlök, salt och peppar.
  7. Tillsätt de tärnade grönsakerna och fräs ytterligare några minuter.
  8. Lägg i färsblandningen i pajskalet.
  9. Toppa med bladspenaten.
  10. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
  11. Häll över äggblandningen över spenaten och smula över fetaosten.
  12. Grädda i ugnen ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.
  13. Servera med en god grönsallad och lite grekisk yoghurt.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV