Snabb tacofärs

Ett snabblagat och enkelt recept till det lilla hushållet. Använd tacofärsen i t.ex. sallad, tortillarulle eller som fyllning i tacos. Tips! Om nötfärsen är fryst och i vår vakuumförpackning så kan du lägga den i en bunke med vatten så tinar den snabbare.
10 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g

    nötfärs

  • 1 msk

    smör/olja

  • 1 tsk

    spiskummin, mald

  • 1 tsk

    chilipulver

  • 1 tsk

    worchestershiresås

Gör så här

  1. Stek nötfärsen, gärna i gjutjärnspanna. Om du låter färsen ligga stilla ett tag i pannan innan du börjar finfördela den så hinner lite fett från färsen smälta ut och du behöver troligen inget annat fett till stekningen. Vår färs är nämligen lite fetare än vanlig färs så det brukar gå bra utan extra stekfett.
  2. Krydda färsen mot slutet av stekningen och smaka av med salt. Experimentera gärna med kryddningen, det är även gott med t.ex. paprikapulver, rökt paprikapulver eller vitlökspulver.
  3. Servera som fyllning i tacorulle, tacos, med sallad och guacamole eller som fyllning i en tacopaj.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV