˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Enkla ungsrostade kycklingvingar

Krispiga goda kycklingvingar och mustiga grönsaker, som sköter sig själv i ugnen medan du hinner med vardagsbestyren. Receptet går att variera i oändlighet, där basen är kycklingvingar, rotfrukter (vad du har hemma), smör/olivolja samt kryddor (vad du föredrar och ha har hemma) och salt.
45 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1,5 kg

    Kycklingvingar

  • 1,5 kg

    Rotfrukter/grönsaker, tex. blomkål, broccoli, morötter, rotselleri, sötpotatis, lök, kolrot, augergine, zuccini 

  • Kryddor, tex örtblandning, 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Lägg kycklingvingarna på en bakpapperklädd plåt och stoppa in dem i ugnen.
  3. Under tiden de blir varma och skinnet torkar, förbereder du rotfrukterna.
  4. Skala ev. och skär i kuber, klyfta eller strips. Lägg rotfrukterna på plåten med vingarna, häll över olja/lägg på smör, strössla över kryddor och salt efter smak.
  5. Grädda i ca 20 minuter tills vingarna blivit gyllenbruna på ena sidan.
  6. Vänd vingar och rör om i grönsakerna och grädda i ytterligare ca 20 minuter, tills rotfrukter och kyckling har fått färg och är genombakade.
  7. Servera som de är, eller med krispigt bladgrönt.
  8. Det går också fint att byta vingarna mot kycklingben.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV