˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Steak frites på högrevshjärta

Högrevshjärtat är den del av entrecôten som går in i högreven och går ibland under namnet högrevskärna. Det är den möraste delen av högreven och har mycket insprängt fett fullproppat av smak! Servera med världens bästa pommes och en generös klick handvispat beasmör.

45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 900 g

    högrevshjärta

  • 2 msk

    rapsolja

  • Salt

  • Peppar


  • Bearnaisesmör
  • 0,5 dl

    finhackad scharlottenlök

  • 0,5 dl

    torrt vitt vin

  • 1,5 msk

    dragonvinäger

  • 225 g

    smör

  • 0,5 dl

    finhackad färsk dragon

  • 1 msk

    finhackad persilja

  • Salt

  • Peppar


  • Tillbehör
  • Världens bästa pommes

Gör så här

  1. Ta ut köttet och smöret i god tid för att det ska nå rumstemperatur innan tillagning.
  2. Stek schalottenlökarna tillsammans med vin och vinäger. Koka på medelvärme tills nästan all vätska har avdunstat (cirka 5 minuter).
  3. Lägg schalottenlöken och smöret i en skål och och handvispa tills det blir fluffigt. Vänd i örterna och smaka av med salt & peppar.
  4. Skiva högrevshjärtat i 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra köttet och stek på mediumvärme tills du nått önskad stekgrad. Vi rekommenderar att servera högrevshjärtat medium rare vilket du uppnår efter ca 3–4 minuter per sida.
  5. Låt köttet vila i 10–15 minuter.
  6. Servera köttet med en klick bearnaisesmör och rejäla, talgfriterade pommes.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV