Sesamwok på lyxgryt

Härlig snabbwok på marinerad lyxgryt med färska grönsaker. Samtliga grönsaker som används skall finstrimlas för att kunna bli klara på kort tid under hög värme. Har du andra grönsaker hemma går det naturligtvis utmärkt att använda dessa istället. Köttet kan marineras ganska kort tid innan tillagning, men kan också marineras ett dygn i kylskåpet. Vilket ger ett mörare kött och fylligare smak.
60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g

    lyxgryt / grillbitar (alternativt flankstek eller toppbog)

  • 150 g

    vitkål (färsk)

  • 2 st

    morötter

  • 1 st

    rödlök

  • 50 g

    sockerärter

  • 2 cm

    Ingefära (färsk)

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • Mald koriander

  • Färsk koriander (till servering)

  • 200 g

    glasnudlar (två paket)


  • Marinad
  • 2 msk

    rostad sesamolja

  • 2 st

    vitlöksklyftor (pressade)

  • 2 cm

    ingefära (riven)

  • 2 tsk

    cayennepeppar eller hackad färsk chili

  • 3 msk

    japansk soya

Gör så här

  1. Strimla köttet fint och lägg det i marinaden i minst 15 minuter innan tillagning.
  2. Koka glasnudlarna enligt förpackningen och skölj dem i kallt vatten.
  3. Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna. Häll i smör eller olja och stek köttet på hög temperatur tills det precis är genomstekt.
  4. Hetta upp olja på nytt, stek kryddorna, sedan löken och sist de andra grönsakerna hastigt tills de är al dente, blanda i köttet och glasnudlarna, smaka av med samma kryddor som fanns i marinaden.
  5. Servera med rostade sesamfrön och hackad färsk koriander
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV