Mörande marinad med yoghurt
Förvandla klassiskt grytkött till möra detaljer, redo för en snabb vända på grillen! Med hjälp av mjölksyra från yoghurten och särskilda enzymer som finns i lök bryts köttets protein och bindväv ner. Resultatet blir en optimal kombination av grytköttets mustiga smaker och mörheten från en klassisk biff!
Du behöver
- 0,5 tsk
grovmalen svartpeppar
- 1 tsk
svartpeppar, mald
- 1 msk
salt
Gör så här
- Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
- Finriv schalottenlök och vitlök.
- Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en påse eller burk/bunke med lock.
- Lägg i köttet.
- Låt marinera 1-5 timmar beroende på storlek och styckdetalj.
- Rör om och känn på köttet ibland, så det inte blir för mjukt.
- Var noga med att inte marinera för länge, då blir konsistensen för lös och ”pastejig”. Prova dig fram med att tillaga mindre bitar vartefter om du är osäker.
- Tag upp köttet och torka av överflödig marinad innan du steker/grillar.
- Låt vila efter tillagning innan du skär upp och serverar.