˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Tommy Lundin, Mjölsered

Tommy Lundin bor på gården Mjölsered som ligger strax söder om Sollebrunn. Gården byggde Tommy upp själv 1994, han byggde då lösdrift till djuren som därför kan gå ut och in som de själva vill, sommar som vinter. Att arbeta med djur har alltid varit självklart för Tommy som själv är uppvuxen på en mjölkgård, men mjölkproduktion har aldrig lockat honom.  Kvaliteten är viktig och Tommy föredrar att ha en mindre besättning framför en stordrift även om det samtidigt innebär att han inte helt kan livnära sig på uppfödning.

Fakta: Mjölsered

Uppfödare: Tommy Lundin.

Gårdsnamn: Mjölsered.

Adress: Mjölseredsvägen 19, 466 95 Sollebrunn.

Telefon: 070 864 16 41.

Brukat gården sedan: 1994.

Levererat till Gröna gårdar sedan: 2012.

Djur: nöt.

Antal: ett 20-tal.

Ras: Simmeltal- och Herefordkorsningar.

Mark: brukar sammanlagt 20 ha.

Mejl: tommy@lundinsbilomaskin.se


Beställ direkt från min gård

Om du vill vara säker på att köttet i din box kommer från en specifik uppfödare kan du i enskilda fall göra din beställning direkt från gården. Beställningen läggs i dessa fall direkt till uppfödaren och boxen hämtas ut och betalas på den gård du beställt ifrån. 

För att beställa direkt från Tommy Lundin se kontaktinformation här intill.

Hur kommer det sig att du blev uppfödare?
Det är något jag alltid har gjort. Jag är själv uppvuxen på en gård, min pappa hade en mjölkgård och jag jobbade själv som avbytare på flera ställen innan jag byggde min egen gård. Jag har alltid haft ett intresse för djur men i dagsläget är inte detta en heltidssyssla för mig, jag har en verkstad på gården och kompletterar arbetet på så sätt. Konceptet med Gröna gårdar är precis vad jag har letat efter, det är svårt att driva den här typen av uppfödning ensam. Jag tycker även att det är bra med ursprungsmärkningen, det ger kunden möjlighet att själv komma hit och titta hur det ser ut. Det är så jag vill ha det, det är ett suveränt upplägg.

Vad är det bästa med att vara uppfödare?
Det bästa är att få följa djuren och se dem växa. Att avla vidare på djur som har ett bra lynne ger lugna och fina djur, det är mäktigt.

Hur kommer det sig att du inte arbetar heltid som uppfödare?
Det är en plan jag har, att satsa helt på djuren men det går inte i dagsläget, det krävs en större efterfrågan. Även om man får lite mer för ekokött så räcker det inte slutändan, då krävs det att du har en mycket större produktion, en industri. Det är prismarknaden som styr, idag får vi inte betalt för svenskproducerat kött. Alla kostnader har ökat men det är egentligen fortfarande samma pris på kött som det var på min fars tid. Alla vill ha det fina men det är få som betalar för det. Möjligheten att producera kött på det här sättet finns, men man måste kunna klara sig.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV