˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Tina Åkesson, Kärra Mellomgården

Tina Åkesson bor tillsammans med sin man Hans och deras två barn på Kärra Mellomgården i Lödöse cirka fyra mil norr om Göteborg. Gården är från början Hans familjehem och när de tog över 1995 valde de att direkt lägga om till ekologisk produktion eftersom båda två var överrens om att besprutning och konstgödsel kändes som fel metod. Hela familjen är delaktig i jordbruket men Tina sköter det huvudsakliga arbetet på gården som förutom köttdjur också innefattas av ekologisk spannmålsodling.

Fakta: Mellomgården

Uppfödare: Tina Åkesson.

Gårdsnamn: Kärra Mellomgården.

Adress: Kärra Mellomgården 201, 463 95 Lödöse.

Brukat gården sedan: 1996.

Levererat sedan: 2008.

Djur: nöt.

Antal: ca 50.

Raser: SRB, SLB, Hereford.

Mark: totalt 78 ha.

Arrenderar: 40 ha.

Mejl: akesson_karra@yahoo.se


Beställ direkt från min gård

Om du vill vara säker på att köttet i din box kommer från en specifik uppfödare kan du i enskilda fall göra din beställning direkt från gården. Beställningen läggs i dessa fall direkt till uppfödaren och boxen hämtas ut och betalas på den gård du beställt ifrån. 

För att beställa direkt från Tina Åkesson se kontaktinformation här intill.

Hur kommer det sig att du blev uppfödare?
Jag är inte uppvuxen på ett jordbruk, men mitt stora djurintresse ledde mig in på en jordbrukslinje under gymnasietiden. Där vidgades mitt intresse för jordbruksarbetet som helhet eftersom vi fick lära oss allt ifrån växtodling till traktorkörning och skogsbruk vilket också visade sig vara både roliga och intressanta områden. När vi tog över gården, som är min mans föräldrahem, var det självklart för oss att lägga om till ekologisk odling. Vi startade med växtodling och hade mycket vall och då bestämde vi att vi ville förädla den genom köttdjur. En gård utan djur blir inte densamma som en gård med djur, de blir som hjärtat i livet. Nu arbetar jag uteslutande här på gården medan min man har ett heltidsarbete vid sidan av.

Vad tycker du bäst om med att vara uppfödare?

Kontakten med djuren och se att vi föder upp ett friskt, bra och sunt kött. Att få se att djuren är friska och starka är en stor tillfredställelse i mitt liv.

Vad har du arbetat med innan du tog över arbetet på gården?
Jag är lantbruksutbildad och har tidigare bland annat arbetat som djurskötare i Dalsland och inom 4H-verksamhet. Jag upptäckte 4H genom en annons där de sökte en ungdomskonsulent och eftersom verksamheten rymmer både arbete med barn och jordbruk sökte jag dit och stannade där i sju år. Under dessa år fick jag bland annat vara med och starta upp en gård i norra Älvsborg. Vi rustade upp två nedgångna hus och fick igång en aktiv lägerverksamhet. Det känns roligt att hålla kontakten och jag är fortfarande medlem även om jag inte arbetar där idag.

DU ÄR KANSKE OCKSÅ INTRESSERAD AV