˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Kristina & Johan Jacobsson, Halebackens gård

Strax utanför Vänersborg bor Kristina och Johan med familj på Halebackens gård. De säljer i första hand kalvar vidare som föds upp på gräsbete hos en annan uppfödare och senare säljs till Gröna gårdar, men de har också ett stort intresse för växtodling och hästar.

Fakta: Halebackens gård

Uppfödare: Kristina & Johan Jacobsson.

Adress:  Halebacken 140,  462 93 Vänersborg.

Antal djur: ca 50 dikor.

Djurslag: Nöt.

Raser: SLB, Hereford.

Mark: 230 ha inklusive betesmark.

Levererat till Gröna gårdar sedan: 2016.

Hemsida: www.halebacken.se

Hur kommer det sig att ni blev uppfödare?
Kristina är husdjursagronom och Johan mark- växtagronom så intresset för natur och jordbruk finns hos oss båda. När Kristinas föräldrar skulle pensionera sig från gården var det ett bra läge för oss att ta över, och nu är Kristina femte generationen som verkar här. Sedan 2015 arbetar Kristina heltid på gården, medan Johan har ett deltidsjobb som växtodlingsrådgivare.

Vad är det bästa med att vara uppfödare?
Det är härligt med variationen! Dels att få följa årstiderna på så nära håll men också att den ena dagen inte är den andra lik. Eftersom vi får styra verksamheten på vårt sätt är det extra roligt att se vad resultatet blir av de olika förändringar och åtgärder som vi själva beslutat om och genomfört.

Vad har ni för planer för framtiden?
Bygga ett mer rationellt och lättjobbat stall för dikorna. Vi har redan en hel del växtodling och den biten av verksamheten vill vi gärna fortsätta utveckla. Kristina har ett stort intresse för hästar och skulle gärna arbeta mer med dem. Nu har vi fem egna svenska halvblod och Kristina ska hålla kurser i ridning och hästkunskap.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV