˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Ingemar Hansson, Hållsunga gård

I Kärna, inte långt från havet, ligger Hållsunga gård som drivs av Ingemar Hansson. Gården producerar i första hand mjölk men har även en mindre del köttproduktion. 

Fakta: Hållsunga gård

Uppfödare: Ingemar Hansson.

Adress: Sundhammarsvägen 470, 422 71 Kärna.

Mark: 250 ha.

Antal djur: 180.

Levererat till Gröna gårdar sedan: 2014.

Djurslag: Nöt.

Raser: På väg mot korsning med SLB+SRB & Montbeliard.

Mejl: amanda.hallsungagard@hotmail.com


Beställ direkt från min gård

Om du vill vara säker på att köttet i din box kommer från en specifik uppfödare kan du i enskilda fall göra din beställning direkt från gården. Beställningen läggs i dessa fall direkt till uppfödaren och boxen hämtas ut och betalas på den gård du beställt ifrån. 

För att beställa direkt från Ingemars dotter Amanda se kontaktinformation här intill.

Hur kommer det sig att du blev uppfödare?
Gården har funnits på min mors sida i fem generationer nu och min bror var inte intresserad av att ta över, medan jag var det, så det föll sig ganska naturligt. Vi gick över till eko år 2000, i första hand för att kunna sälja KRAV-mjölk.

Er huvudsakliga inriktning är mjölkproduktion medan köttproduktionen är mer av en bisyssla. Vilka är för-och nackdelarna med att producera mjölk?
Mjölkproduktionen omsätter mer än exempelvis köttproduktionen, man behöver således mindre antal djur för att kunna leva på det. Samtidigt behöver man komma upp i en rätt stor volym för att hålla en stabil verksamhet, då priset kan variera kraftigt.

Vad är det bästa med att vara uppfödare?
Att det är ett fritt och varierat arbete, man får göra allting själv och på sitt eget sätt. Jag har märkt av en positiv utveckling mot att människor har börjat inse att bönderna behövs för att vi ska kunna få mat på bordet, det förståelsen fanns inte riktigt på samma sätt tidigare utan det kändes nästan som att vi bönder var en belastning. Nu har man en annan inställning, vilket är roligt att se.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV