˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Gräsuppfött på en budget

Vill du få alla fördelar med gräsuppfött kött? Öppna rika landskap, kolinlagring i matjorden, friska djur på bete, inga kemiska bekämpningsmedel, naturgödsel i växtodlingen samt ett kött med mer nyttiga fettsyror? Men du vill samtidigt hushålla med slantarna för att spara några 1000-lappar per år?
Då har vi alla tipsen för dig!

Ekologiskt = ekonomiskt!

Visst, vi kan inte konkurrera prismässigt med intensivuppfött kött, där målet är volym och lågt pris oaktat konsekvenser. Men det innebär inte att du inte kan sänka dina matkostnader samtidigt som du köper gräsbeteskött av nöt, får och lamm samt ekologisk gris och kyckling.

Tre konkreta tips:

  1. Våga testa nya detaljer. Organ är till exempel både näringsrikt, prisvärt och underbart gott!
  2. Köp detaljer med ben. Du får inte bara en produkt med extra mycket smak, du får också ben till buljongkoket på köpet!
  3. Ät upp din mat! Matsvinn är den största budgetboven.

Nötkött
Strimlat nötkött Av det strimlade nötköttet gör du enkelt en snabb gryta det går att använda det i de flesta grytrecept. Räkna med en koktid på ca 1 tim om du vill ha köttet mört. Köper du 20 eller fler paket får du dessutom 10 % rabatt.

Nötfärsbox Skippa att köpa enstaka paketen med nötfärs köp en större volym och få en fin rabatt. Önskar du den redan fryst finns vår Färskfrysta nötfärsbox.

Ytterlår och Nötrulle Billigt kokkött som kan omvandlas till såväl gryta som långbakade stekar (tjälknöl). På dessa produkter har vi också mängdrabatt – ju mer du köper desto högre rabatt.

Hushållsbox Här hittar du detaljer att kanske koka någon stek eller något paket färs – det är helt enkelt vår mystery-box där du får ett bättre pris för att du hjälper oss ta anatomiskt ansvar. Fram med koboken om husmanskost eller låt dig inspireras av grytor från mer långväga kök.

Nötboxarna Om du ändå vill lyxa till det lite på en budget kan du välja vår Nötbox, ju större desto mer prisvärda. Vår Nötbox är helt anatomisk och förenklar flödet för oss i vårt ständiga arbete att sälja hela djuret. Att köpa en nötbox är billigare än att köpa nötdetaljer separat.

Fårkött

Fårfärs Denna produkt är både ett mer smakrik och billigare alternativ än lammfärs. Med en textur och smakintensitet som är lik nötköttet är fårköttet en delikatess på egna meriter.
Billigaste fårdetaljerna FårläggGrytbitkött (får) samt vår Fårkokbox.

Lammkött

Buljongbensbox (lamm) Denna box är vårt bästa budgetförslag när det kommer till lamm. Då lammköttet kostar mycket pengar att både föda upp och slakta anses det ofta som en lyxigare bit kött. Vi tipsar därför istället om att göra ett härligt och kollagenrikt buljongkok!
Billigaste lammdetaljerna Lammbog, Lammlägg och vår Lammbox.

Kycklingkött

Buljongbensbox (kyckling) Innehållet i dessa boxar kokar du enkelt din egna smak- och kollagenrika buljong. Dessutom hittar du en del kött på kycklingskroven som du enkelt kan separera och piffa till antingen en soppa eller sallad med.

Kycklingvingar Eftersom våra ekologiska kycklingar är lite större är också vingarna matigare. Benen i vingarna kan enkelt kokas en buljong.

Organ

Lever Detta är detaljen för dig som söker näring per krona. Lever ger, oavsett djurslag, mest pang för pengarna. Du kan äta 30g nötlever och fortfarande få i dig den dagliga rekommenderade dosen av B12, B2, folat och A-vitamin.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV