˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Familjen Stegard, Elfhems gård

Sedan drygt tjugo år tillbaka driver Johan, David och Yvonne familjegården vid Göta älv. De första tio åren arbetade Johan också som slussvakt i kanalen innan han kunde ägna sig åt att vara bonde på heltid. Yvonne föredrar däremot att även i fortsättningen arbeta halvtid på en skola i närheten. Till sin hjälp på gården har de två vallhundar.

Fakta: Elfhems gård

Uppfödare: Familjen Stegard.

Gårdsnamn: Elfhems gård. 

Adress: Ballabo 174, Västerlanda.

Brukat gården sedan: 1989. 

Levererat till Gröna gårdar sedan: 2008. 

Djur: nöt. 

Antal: ca 250 st.

Raser: SRB, Hereford och Angus.

Mark: 35 ha.

Arrenderar: ca 160 ha.

Tel: 0708-10 77 75

Mejl: johan@gronagardar.se 

Övrigt: Johan är ansvarig för nöttillförsen på Gröna gårdar och fick 2011 utmärkelsen årets nötköttsföretagare i väst.


Beställ direkt från min gård

Om du vill vara säker på att köttet i din box kommer från en specifik uppfödare kan du i enskilda fall göra din beställning direkt från gården. Beställningen läggs i dessa fall direkt till uppfödaren och boxen hämtas ut och betalas på den gård du beställt ifrån. 

För att beställa direkt från familjen Stegard se kontaktinformation här intill.

Hur kommer det sig att du blev uppfödare?
Det har alltid funnits nöt på gården och det är roligt att hålla på. Då vi tog över fanns det 12 nöt. Vi har ständigt utökat och när vi blev ekologiska 1995 blev det ännu roligare att hålla på, så då utökade vi ytterligare.
För några år sedan frågade Jan Karlsson om vi ville leverera till Gröna gårdar och jag tror på konceptet med bland annat att ha bra kvalitet på köttet.

Vad tycker du bäst om med att vara uppfödare?
Samarbetet med djuren och att man ihop med dem producerar något folk vill ha. Jag är född bonde och tycker om att hålla på med djuren.

Du har tidigare haft både får och ungdjur men nu har du byggt ut för att ha dikor, hur kommer det sig?
Fåren hade jag i en gammal ladugård som jag var tvungen att riva, om det hade gått att bygga ut där skulle jag haft kvar fåren. Sen lönade det sig inte heller. Jag har skaffat dikor för att kunna ha fler djur. Om man vill ha många djur är det svårt att få tag på tillräckligt med kalvar. Det är bättre lönsamhet med att köpa kalvar men det finns inte hur många som helst att få tag på. Om vi hade någon som kunde leverera så mycket kalvar som vi vill ha skulle vi bara haft det.

DU KANSKE ÄR INTRESSERAD AV