˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Daniel Bodin & Johan Torstensson, Grimslätt gård

På Grimslätt gård bor de nyblivna lantbrukarna Daniel Bodin och Johan Torstensson som just lämnat stadslivet för att driva en KRAV-certifierad gård. Samtidigt som de båda har varsitt heltidsjobb på andra håll, driver de uppfödning av gotlandsfår och en mindre biodling.

Fakta: Grimslätt gård

Uppfödare: Daniel Bodin  och Johan Torstensson.

Gårdsnamn: Grimslätt gård.

Adress: Grimslätt gård, 457 42, Fjällbacka.

Brukat gården sedan: 2021.

Antal djur: 40 st.

Levererat till Gröna gårdar sedan: 2022.

Djurslag: Får och lamm.

Ras: Gotlandsfår.

Mark: Ca 100 ha varav 20 ha åkermark och 4 ha naturbete.

Instagram: @grimslatt_gard.

Facebook: Grimslätt gård.

Hur kommer det sig att ni blev uppfödare?
Vi flyttade från Göteborg till en liten gård där vi testade på att ha några lånedjur och vi fastnade direkt. Längre fram fick vi chansen att köpa en besättning med gotlandsfår, så egentligen var det bara tillfälligheter som gjorde att det blev på just detta vis.

Varför fastnade ni just för får?
Vi som inte haft lantbruk tidigare kände att det var lämpligt att starta med får och lamm då de är mer lätthanterliga än större lantbruksdjur. Efter att ha låtit fåren beta i skogen så såg vi hur de öppnade upp landskapet på ett naturligt och fint sätt. Det har även gjort att vi minskat användningen av röjsåg på gården. Fåren älskar sly, om det hänger ner en gren äter dom hellre på den än på gräset.

Vad är det bästa med att vara uppfödare?
Vi har bara hållit på i ett år, så allting är fortfarande väldigt nytt. Det vi upplever som bäst just nu är det lugnet man får av att umgås med djuren. Vi har båda två andra heltidsjobb så när vi kommer ut till djuren blir det som en tillflyktsort. Sen är det klart att det är stressigt emellanåt, men främst tillför det ett lugn till oss båda. För oss är det också viktigt att om vi vill äta kött så ska vi kunna producera det också och veta att djuren kan ha det bra.
 

 

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV