˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Catarina & Lars Munther, Bråten gård

2010 gjorde Catarina och Lars Munther verklighet av en dröm och köpte en gammal travgård. Trav hör dock inte till familjen Munthers intressen - de hästar de har idag används till ridning. I övrigt befolkas Bråtens gård av höns, gäss, lamm, får, kor, katter och en hund.

Fakta: Bråten gård

Uppfödare: Catarina & Lars Munther.

Adress: Bråten 510, 668 92 Ed.

Djurslag: Får och lamm.

Levererat till Gröna gårdar sedan: 2013.

Antal djur: 40 tackor

Raser: Främst texel, med inslag av finull, ostfrisiskt mjölkfår och gotlandsfår.

Hur kommer det sig att ni blev uppfödare?
Från början är Catarina lärare och Lars snickare men Catarina är uppväxt på en mindre gård i Bohuslän och har alltid velat ha en egen lantbruksverksamhet. Och den drömmen har även funnits hos Lars.

”Vi flyttade hit 2010, och vi köpte in en mindre del av en tackbesättning, då de andra skulle avveckla sin verksamhet. Snart följde några Hereford-kalvar och så har vi jobbat upp en mindre besättning.  Det var självklart för oss att ha ekologisk produktion från början och ett par år efter starten började samarbetet med Gröna gårdar.”

Vad tycker ni bäst om med att vara uppfödare?
Att få vistas bland djuren, förbättra och planera och se möjligheterna! Det är verkligen en bra balans och återhämtning att få komma ut och arbeta med kroppen när man har varit inomhus och bara använt huvudet. Sedan är det också väldigt roligt att få följa årstiderna, alla tider på året har sin charm och utmaning!

Vad är målet med Bråtens gård?
Att gårdens skog och mark brukas efter sina förutsättningar, och att bli så nära självförsörjande på egen mat som möjligt. Det bästa vi vet är när all mat på tallriken kommer från gården. Det finns även en fundering på att öppna en gårdsbutik, det hade varit jätteskoj!

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV