˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Carl-Olof Holmedal, Holmens gård

Carl-Olof Holmedal bor tillsammans med tre av sina sex barn på Holmens gård i Lilla Edet. Gården är Carl-Olofs föräldrahem och har funnits i släkten sen 1920-talet. Som femåring fick Carl-Olof sina första får och även om skogsbruket är den främsta inkomstkällan idag tycker han om att ha djur omkring sig, fåren hjälper till att vårda landskapet och hålla det öppet genom bete.

Fakta: Holmens gård

Uppfödare: Carl-Olof Holmedal.

Gårdsnamn: Holmens gård.

Adress: Holmen 120, 463 92 Lilla Edet.

Telefon: 0520–65 03 30.

Brukat gården sedan: 1980.

Djurslag: Lamm.

Levererat till Gröna gårdar sedan: 2010.

Hur kommer det sig att du blev uppfödare?
Att arbeta som uppfödare har alltid varit självklart för mig, jag fick mina första får redan som femåring. Mina föräldrar hade mjölkkor när jag var liten men de slutade med det och skaffade sedan får istället för att kunna hålla efter markerna. Djuren fungerar som landskapsvårdare, de ser till att landskapet inte växer igen. Köttet kommer med på köpet. Nu är jag snart pensionär och det är skogen jag livnär mig på för tillfället. På våren och sommaren handlar det mycket om att röja undan sly och buskar för att gynna det som ska vara kvar. Jag planterar även nya granplantor, det tar ju sin tid för plantorna att växa upp.

Vad är det bästa med att vara uppfödare?
Det bästa är att få ha levande djur omkring sig. Att veta att djuren trivs och mår bra.

Hur kom du i kontakt med Gröna gårdar?
Jag kom i kontakt med Gröna gårdar genom Johan Stegard, han bor här i närheten och har får precis som jag. Johan berättade att de skulle börja ta emot lamm, de hade ju mest nöt från början. Att arbeta ekologiskt är viktigt, det har jag gjort sen 2002. Det är skönt att slippa kemikalier.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV