˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Andreas & Josefin Augustsson, Fårhögen

I en vacker skogsglänta utanför Ed i Dalsland bor Andreas och Josefin Augustsson med sin dotter Isabelle. Andreas arbetar som skogsförman och Josefin som revisor samtidigt som de driver en småskalig får-och lammuppfödning.

Fakta: Fårhögen

Uppfödare: Andreas Augustsson.

Adress: Eds-högen 260, 668 92 Ed.

Mark: 7 ha + 12 ha arrende

Djurslag: Får och lamm.

Ras: Texel & finull

Antal djur: 27

Levererat till Gröna gårdar sedan: 2017.

Hur kommer det sig att ni blev uppfödare?
Andreas är utbildad möbelsnickare men insåg ganska snabbt att han tyckte bättre om att arbeta utomhus och skolade om sig inom skogsbruk. Han har länge haft tankar om att skaffa djur och för ett par år sedan fick familjen prova lammkött från uppfödarna Catarina och Lars Munther på Bråten gård alldeles i närheten.
- Vi tyckte att köttet var så fantastiskt gott! År 2016 bestämde vi oss slutligen för att prova på att föda upp själva, och köpte våra första lamm från just Bråten gård.

Hur vill ni att verksamheten ska se ut i framtiden?
Andreas skulle gärna arbeta heltid som lantbrukare men det är ett ganska stort steg dit. Vi behöver fler och större byggnader, mer mark och så vidare. Däremot ligger det inte alltför långt bort att öka på med 15-20 tackor, en sådan mängd får kan man klara med relativt enkla medel. Det vi i sådana fall måste lägga ner en hel del jobb på är stängsel, inte minst för att undvika varg.

Vad är det bästa med att vara uppfödare?
Vi har insett att verksamheten är ganska svårt att planera, man måste vara flexibel och kunna justera planerna vartefter men det är en väldigt skön känsla när allt har löst sig och i slutändan blivit bra. Det ger mycket tillbaka att det här är någonting vi själva har byggt upp.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV