Midsommarbakelser

Ett supergott alternativ till jordgubbstårta på midsommar eller varför inte som efterrätt på grillkvällen. Vill man göra sin egen tårtbotten så blir det ännu godare, men använder man färdigköpt sådan så går det både snabbt och är enkelt att svänga ihop dessa söta bakelser.
minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st

    tårtbotten

  • 5 dl

    vispgädde

  • 4 tsk

    lemon curd

  • 2 st

    askar färska hallon

  • skal från 1 citron

  • florsocker

  • 49 g

    vit choklad

Gör så här

  1. Dela tårtbottnen i tre lager och stansa ut små cirklar med hjälp av ett glas.
  2. Vispa grädden tills den nästan är spritsbar, klicka i lemon curd med en tesked och vispa sedan grädden lite till. Det ska gå lätt att spritsa den till fina toppar.
  3. Tvätta hallonen och lägg dem på lite hushållspapper. Är de för blöta så börjar grädden att rinna när bakelsen väl är hopmonterad.
  4. Lägg en tårtbottencirkel på ett tårtfat, spritsa grädden i små toppar på hela cirkeln och toppa med hallon.
  5. Lägg ytterligare en tårtbottencirkel ovanpå och gör samma sak på denna.
  6. Montera alla bakelserna på detta sätt och avsluta med att riva vit choklad och citronskal över dem.
  7. Sikta lite florsocker över innan servering och dekorera eventuellt med lite citronmeliss eller mynta.
  8. Klart att servera!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV