Enkla köttbullar i ugnen

Köttbullar är alltid uppskattat och går att förbereda och frysa in för att ta med sig på fjällsemestern. Här är ett bra grundrecept som går att smaksätta på en mängd olika sätt! Prova att blanda i lite pesto, vitlök, ajvar, eller varför inte tacokrydda?
30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    nötfärs

  • 1 st

    gul lök

  • lite farinsocker

  • Smör att steka i

  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala löken och bryn den tillsammans med lite smör och en nypa farinsocker. Sockret gör att beskan från löken försvinner, ett tips som barnen brukar uppskatta.
  3. Mixa den brynta löken till en puré och blanda ihop den med färsen i en bunke.
  4. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.
  6. Baka av i ugnen ca 5-10 minuter beroende på hur stora köttbullarna är. Köttbullarna ska kännas lite "studsiga" om man vill ha dem genomstekta.
  7. Låt köttbullarna svalna och lägg dem sedan i en plastpåse innan du fryser in dem.
  8. På morgonen när de ska ätas, tag fram dem och låt tina.
  9. När ni sedan kommit hem från backen är det bara att bryna de tinade köttbullarna i en stekpanna med lite smör och servera med valfritt tillbehör.
  10. Barnens favorit är alltid snabbmakaroner.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV