Klassisk köttsoppa med en twist

En mycket god köttsoppa gjord på köttfärs som går snabbt att laga och som passar utmärkt efter en dag i skidbacken. Förenkla ytterligare genom att använda färdigtärnade rotfrukter som du hittar i frysdisken så går middagen ännu snabbare och ni får mer tid att umgås i stugan.
30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    nötfärs

  • 1 st

    påse frysta rotfrukter

  • 1 st

    näve repad grönkål

  • 2 msk

    wakamealger

  • 2 st

    lagerblad

  • 5 st

    kryddpepparkorn

  • 4 dl

    oxbuljong

  • ev. vatten att spä med

  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs de frysta rotfrukterna med färsen i en stor kastrull och häll därefter i buljongen.
  2. Tillsätt lagerbladen och kryddpepparkornen.
  3. Låt soppan koka i ca 15-20 minuter tills rotfrukterna blivit mjuka och tillsätt sedan den strimlade grönkålen och wakamen.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Låt koka ytterligare några minuter och servera varm tillsammans med nybakt bröd och ost.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV